GEZINSMIS RONDOM MARIA
Zaterdag 29 september in Grubbenvorst
Vlak voor een van de Mariamaanden willen we komende zaterdag bij de Gezinsmis in Grubbenvorst stilstaan bij wie Maria is. Moeder, voorbeeld, getuige en vul verder maar in. We willen Maria ook met bloemen gaan eren. Graag wil ik alle kinderen en jongeren met hun ouders hiervoor uitnodigen. De Gezinsmis begint om 19.00 uur in de kerk van Grubbenvorst.

INTENTIES LOURDES.
Van 13 t/m 20 oktober zal ik een bedevaart naar Lourdes begeleiden. Net als andere jaren wil ik ook uw intenties weer mee nemen naar de grot en daar bij Maria neerleggen. U kunt deze intenties afgeven, of doorgeven via email op ruud.verheggen@home.nl of telefonisch 0478-691217. Of gewoon bij mij in de brievenbus doen.

ROZENKRANS
De oktobermaand is natuurlijk een van de grote Mariamaanden, van oudsher de rozenkransmaand. Nu willen we deze maand ook weer de rozenkrans bidden in Swolgen en Tienray voor de weekmissen op dinsdag en woensdag om 18.40 uur. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te bidden.
Maar waarom de rozenkrans bidden. We leven tegenwoordig vaak in een jachtige tijd, een tijd van als maar meer en sneller. De rozenkrans nodigt ons echter uit om juist tot rust te komen, om te komen tot een stuk bezinning, tot een stuk na denken over het leven. Je ziet in vele culturen zulke gebedssnoeren terugkeren. Het geeft namelijk ook een stuk rust en brengt je zo een stuk dichter bij God en bij jezelf. Het helpt je om na te denken ook over de betekenis van een aantal zaken rondom ons geloof. Misschien zou het daarom ook nog goed zijn om dit gebed eens wat vaker te bidden, ook al lijkt het zo verouderd. Het is namelijk zeker nog van veel waarde.
LEUKE DAG VOOR TIENERS
Op zaterdag 6 oktober is er in Roermond een leuke dag voor tieners van 12 tot en met 17 jaar. Het thema van de dag luidt: Samen op weg.
De Tienerdag begint om 13.30 uur. Er zijn dan diverse workshops: creatief, sportief en muziek. ’s Avonds nemen alle tieners deel aan de fakkelbidtocht die elk jaar in Roermond wordt gehouden. Deze begint met een heilige mis met hulpbisschop De Jong in de kathedraal. Daarna is er een fakkeltocht vanaf de markt in Roermond naar de bekende Kapel In ’t Zand. Rond 21.00 uur is het programma afgelopen.
Wil je deelnemen? Kijk dan op www.bisdom-roermond.nl/jongeren.

GEZINSWEEKEINDE IN STEYL
Van 12 tot en met 14 oktober wordt in Steyl weer een weekend voor katholieke gezinnen gehouden. Voor de ouders zijn er tijdens de driedaagse inleidingen rond geloof en opvoeding, voor de kinderen tot en met 17 jaar zijn er aparte programma’s per leeftijdsgroep.
Het gezinsweekend wordt aangeboden door het Centrum voor Huwelijk en Gezin van het bisdom en vindt plaats in het klooster van de Zusters Dienaressen van de Heilige Geest in kloosterdorp Steyl. Deelname kost €200 voor het hele gezin.
Kijk voor meer info op www.huwelijkengezin.nl

 

 

 

Pastoor R. Verheggen