"

GENIETEN
Afgelopen zaterdag was ik voor een vergadering van een vereniging waar ik lid van ben, in het stadsklooster in Den Haag. In het klooster worden mensen van allerlei pluimage begeleid en opgevangen. Maar bij het klooster, welke midden in de stad ligt, is ook een mooie tuin. Juist in alle drukte van de stad vond je daar een oase van rust. Een plaats waar je kon genieten van de stilte, van de bloemen en planten, van verschillende beelden, of van allerlei soorten vogels en insecten. De broeder die het ons liet zien, vertelde dat de omliggende scholen deze tuin ook gebruikte, om kinderen tot rust te laten komen in alle hectiek van het leven.
Eigenlijk is dat heel mooi. In ons leven is heel wat hectiek, we veroorzaken zelf heel wat stress, en dan is het ook voor ons zelf belangrijk dat we plaatsen van rust kunnen vinden, plaatsen waar we mogen genieten. Genieten van het kleine, van het mooie van de natuur. En juist in die rust mogen we ook God vinden. Vakantie komt van Vacare Deo. Tijd voor God.
We hebben vaak helemaal niet zoveel nodig om gelukkig te kannen zijn, om te kunnen genieten, als we er maar voor openstaan.
Ik wens u alle toe dat u in deze vakantieperiode mag genieten, dat u de rust mag gaan vinden om zo weer kracht te krijgen om verder door te kunnen gaan. En weet dat heel veel kerken zo’n oase in de stad van het leven willen zijn. Oases die je nieuwe energie geven.
Loop eens deze vakantieperiode eens extra een kerk binnen. Laat je daar raken door Gods liefde, en geniet van de schoonheid van alles wat God ons geven.
Graag wens ik u allen een mooie vakantietijd toe.

VAKANTIEROOSTER.
Het rooster is als volgt
13-7 Tienray en Broekhuizenvorst
14-7 Lottum en Swolgen
20-7 Grubbenvorst
21-7 Meerlo en Broekhuizen
27 -7 Tienray en Broekhuizenvorst
28-7 Lottum en Swolgen
3-8 Grubbenvorst
4-8 Meerlo en Broekhuizen
10-8 Tienray en Broekhuizenvorst
11-8 Lottum en Swolgen
17-8 Grubbenvorst Patroonsfeest en om 19.00 uur Tienray Bedevaartsmis
18-8 10.30 uur Bedevaart Meerlo naar Tienray en 10.30 uur Broekhuizen

PASTOOR OP VAKANTIE van 22-29 juli
Vervanging afwezigheid pastoor
Kapelaan Mielnik aanwezig en zal waarnemen. Mocht u dringend een priester nodig hebben, kunt u dus contact met hem opnemen. Kapelaan Mielnik, 077-4631221 of 06-15153010
De weekmissen gaan gewoon door.
VOORAANKONDIGING MARIAFEESTEN TIENRAY
Dit jaar met onze nieuwe bisschop Mgr. H. Smeets.

Dit jaar zijn de Mariafeesten in Tienray van Donderdag 15 augustus t/m zondag 19 augustus. Hou dus deze dagen vrij in uw agenda.
Het programma van de feesten van dit jaar ziet er als volgt uit.

Donderdag 15 augustus 19.30 uur Rozenkransgebed bij de Lourdesgrot.
20.00 uur Plechtige Hoogmis met aansluitend lichtprocessie. Opgeluisterd door Gemengd Koor Tienray. Hoofdcelebrant en Predikant. H.E.H.E. Smeets, deken van Venray en vicaris Liturgie en Kerkmuziek.

Zaterdag 17 augustus: 19.00 uur Bedevaartsviering met medewerking parochies Blitterswijk, Castenray, Oirlo en Wanssum.

Zondag 18 augustus: 10.30 uur met medewerking parochie Meerlo.
Zondag 18 augustus: 15.00 uur Plechtig Marialof met aansluitend Sacramentsprocessie en Ziekenzegening. Opgeluisterd door Gemengd Koor Tienray. Predikant: Mgr. H. Smeets, Bisschop van bisdom Roermond
Zoals U ziet mogen we op de zondag onze nieuwe Bisschop verwelkomen. Het is mooi om te zien dat hij in zijn eerste jaar als Bisschop al te gast wil zijn bij onze feesten. Het zou een mooi gebaar zijn als we bij dit Lof met velen hem komen verwelkomen.
Graag hopen u een van deze dagen te mogen verwelkomen.

 

 

Pastoor R. Verheggen