PastoorRuudverheggen-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VOORBEREIDEN OP KERSTMIS


Langzaamaan gaan steeds meer mensen zich voorbereiden op Kerstmis. De kerstboom en het stalletje worden opgezet. De lampjes worden opgehangen, het huis gezellig versierd.
Maar helaas is dit niet voor iedereen zo mogelijk. Daarom is het mooi dat L1 in deze periode een actie heeft voor de voedselbanken. Triest eigenlijk dat deze nodig zijn. Maar aan de andere kant goed dat ze er zijn om mensen in nood bij te staan. Graag wil ik daarom de actie van L1 bij u onder de aandacht brengen en u uitnodigen om eraan mee te doen en zelf iets af te staan voor hen die het moeilijker hebben.

VOORBEREIDEN OP KERSTMIS II
Maar voorbereiden op Kerstmis betekent niet alleen buitenkant klaar maken, zorgen voor hen die het moeilijker hebben. Het is ook zorgen dat er plaats is voor God om opnieuw geboren te worden in ons hart. Daarom zullen we weer een aantal boetevieringen houden om ons zo geestelijk voor te bereiden op Kerstmis.
Maar waarom een boeteviering? Je hoort mensen wel eens vaker zeggen. We doen niets verkeerds, we leven toch goed, waarom zou ik nog naar zo’n viering gaan. Klopt dit echter wel. Wanneer we echt naar ons zelf kijken, naar ons binnenste, dan merken we denk ik allemaal wel eens dat we fouten maken. En dat kan heel verschillend zijn. Het varieert van geen echte aandacht aan de ander gegeven, mensen geen ruimte gegeven, maar steeds weer de ander afgekraakt, veroordeelt, mensen niet echt geholpen, problemen in gezinnen of met buren tot zeer ernstige fouten.
We vieren met Kerstmis dat Jezus geboren is in die stal in Bethlehem omdat er voor hem geen plaats was in de herberg. Jezus wil werkelijk een God met ons zijn, met iedere mens. Maar dat vraagt van ons eigenlijk een zelfde houding, van er zijn voor elkaar. Juist door onze fouten zeggen we symbolisch tegen Jezus dat er geen plaats voor Hem is in de herberg van ons leven, dat wij er niet willen zijn voor de ander. En eigenlijk is dat jammer. Juist het echte kerstgevoel mag ons laten zien dat we ruimte moeten maken in ons leven.
Graag nodig ik u dan ook uit voor deze boetevieringen.
Daarnaast is het ook steeds mogelijk om persoonlijk het sacrament van boete en verzoening te ontvangen, na een H. Mis of na het maken van een afspraak.
De boetevieringen zijn in het weekend van 16 en 17 december in de H. Missen in Tienray, Swolgen en Meerlo

Voorbereiden op Kerstmis III
Voorbereiden op Kerstmis kan natuurlijk tijdens de verschillende advents- en kerstvieringen die deze dagen worden gehouden, als ook tijdens de verschillende advents- en kerstconcerten die deze dagen in de verschillende parochies worden gehouden.
Op woensdag 13 december kan dat in Grubbenvorst met o.a. het Grubbenvorster Mannenkoor. Op zaterdag 16 december in Lottum met o.a. La Rossignol, In Meerlo met o.a. de fanfare en in Swolgen met o.a. het Gemengd Koor Unitas en de Fanfare en dan op zondag 17 december in Broekhuizenvorst met o.a. Con Brio.
Graag maak ik voor al deze concerten reclame, dat het ons mag helpen om dichter naar het feest van Christus geboorte mogen groeien.

 

 

 

 

 

Pastoor R. Verheggen