DANKBAARHEID
Het volgende stukje komt weer van een collega vandaan, deze keer uit Asten.
Soms gebeurt het dat iemand je onverwacht voor iets bedankt. We zijn dan geneigd om te zeggen: “Je hoeft me niet te bedanken, het is graag gedaan!”
Maar intussen kan het wel goed doen; want we hebben allemaal op z’n tijd een bedankje nodig. Als een teken van waardering en als een steuntje in de rug om verder voor anderen te zorgen of te werken.
Dat weet de verpleegster in het ziekenhuis, die een doos bonbons krijgt van een dankbare patiënt. Dat weten de grootouders die een kindertekening krijgen met de woorden: “Jullie zijn de liefste opa en oma van de hele wereld”. Dat weet ook de vrijwilliger die een speldje krijgt vanwege jarenlange inzet.
Ze doen het niet óm bedankt te worden; maar van tijd tot tijd is het wel nodig. Juist omdat het niet moet, doet het goed. Dat stukje waardering zegt dat je inzet niet vanzelfsprekend is ... maar bijzonder voor een ander.
Ook Jezus zegt dat voortdurend: “God zij dank!” Want na een dag van hard werken, trekt Hij zich terug om te bidden, om met zijn hart en gedachten dicht bij God te zijn ... bij zijn Vader en zijn levensbron.
Dankbaarheid is een kracht die je niet moet onderschatten. Wanneer je dankbaar kunt zijn om je vrienden en familie, dan zie je het leven anders. Dan wordt vreugde vergroot en pijn verzacht, omdat je het kunt delen. Wanneer je dankbaar kunt zijn voor het goede in je leven, dan wegen lasten vaak minder zwaar. Dan ben je sterker tegen de verleiding van de reclame die zegt dat we altijd meer nodig hebben om gelukkig te zijn.
Dankbare mensen leven intenser, omdat ze tevreden zijn, omdat ze hun zegeningen tellen. Dankbaarheid kan dan ook een van de mooiste gebeden zijn. Jezus sloot zijn dag af door te bidden. Hij leert ons zo om alles bij God te brengen, wat dagelijks gebeurt.
Al wat beter had gekund of wat je hebt nagelaten. Maar zeker ook wat goed en mooi was ... De mensen die je bent tegengekomen; de woorden die tot jou gesproken zijn; de stilte die werd gedeeld; de glimlach van een voorbijganger die je zomaar werd geschonken.
Wie leert om te danken voor wat je gegeven werd in de loop van een dag, zal intenser genieten van het leven. Dan wordt alles minder vanzelfsprekend en ga je ontdekken hoe je zelf betekenis kunt geven aan het leven van een ander.
Dankbare mensen kunnen een Godsgeschenk worden aan deze wereld; ieder op zijn eigen wijze: Door woorden te spreken die anderen raken. Door iemand ongevraagd een plezier te doen. Of door van tijd tot tijd je zegeningen te tellen en te zeggen: “God zij dank!”
DANK JE WEL.
Graag wil ik bij deze heel graag zo rond onze koren en musici bedanken voor hun inzet voor de liturgie. Zo rond het feest van de heilige Cecilia, de patrones van de kerkmuziek, is het goed om stil te staan bij ieder die zich inzet om de vieringen in de kerk muzikaal op te luisteren. Stelt u zich eens voor dat er geen muziek zou zijn in de kerk, dat zou toch eigenlijk niet kunnen. U kunt uw dankbaarheid ook laten merken, door mee te gaan zingen of te musiceren. Want samen kunnen we ons blijven inzetten voor goede muziek in de kerk.
GEZINSMIS KERSTMIS
Graag willen we op 2e Kerstdag weer een Gezinsmis houden in onze parochie. De Viering is om 10.30 uur. Nu kan ik alleen een gezinsmis houden als er kinderen zijn die mee willen spelen, hiervoor komt binnenkort op Isy via school, maar ik heb ook ouders nodig die willen assisteren. De viering is op zich al klaar, dus daar hoeft niet meer te zorgen. U hoeft alleen mee te willen oefenen en begeleiden tijdens de viering zelf. Wilt u ons komen helpen en ervoor zorgen dat de Gezinsmis met Kerstmis doorgang kan krijgen, meldt u aan. Dat kan via ruud.verheggen@home.nl of via 0478-691217. Alvast dank
EXTRA H.MIS 6X11 JARIG JUBILEUM CV DE GEITEN
Zondag 18 november zal er vanwege het 6x11 jarig jubileum van de Carnavalsvereniging de Geiten nog een extra H. Mis zijn uit dankbaarheid. Deze H. Mis vindt plaats niet in de kerk maar op hun feestlocatie. Alleen zal het niet een half uurtje duren zoals vermeld stond, maar een normale lengte zoals ook met de Carnaval gebruikelijk is.
De H. Mis van zaterdagavond gaat echter gewoon door.

Pastoor R. Verheggen