"WE ZIEN AOPE"
Onder deze naam wordt dit weekend de revue opgevoerd in Grubbenvorst. Heel veel respect voor alle mensen die dit weer mogelijk maken. Gelukkig worden er binnen onze federatie regelmatig toneelvoorstelling of zoals nu een revue opgevoerd. Mensen zetten zich in, om anderen een plezier te doen.
Maar de titel: we zien aope, riep bij mij natuurlijk ook heel andere gedachte op.
We zijn open, wat we soms allemaal op Social Media plaatsten, alles moet gezegd worden, we maken van ons hart geen moordkuil, of soms plaatsen we iets zonder er echt bij na te denken, en het moet allemaal maar kunnen want we zijn open. Ook mag iedereen weten wat we allemaal doen, wanneer en waar we naar toe op vakantie gaan, en zo zetten we ons huis open voor de inbrekers.
Maar we zijn open riep niet alleen de gedachte naar de openheid van ons mensen op social media op, want ik merk dat we vaak helemaal niet open zijn, dat we vaak gesloten zijn en mensen niet echt onze gevoelens mag weten. Dat we dingen voor ons zelf behouden.
Nee bij de titel, wij zijn open, dacht ik ook aan onze kerken. Verschillende kerken en kapellen binnen onze federatie zijn overdag deels geopend. Je mag weten dat je daar welkom bent, dat je daar mag zijn wie je echt bent, daar hoef je niet alles maar openlijk te verkondigen. God kent ons toch wel van binnen.
Maar die open Kerk mag ons ook uitnodigen om eens wat vaker rustig binnen te lopen. Even een moment van rust en bezinning te nemen. Want ik merk steeds weer opnieuw bij heel veel mensen dat we dit ook nodig hebben.
Neem even rustig plaats, steek een kaarsje aan en neem even tijd.
Maar ieder weekend zijn we als kerk ook open voor de H. Mis. Misschien eens een idee, om daar ook eens naar toe te komen. We moeten allemaal blijven eten om te kunnen leven. Maar we moeten ons ook geestelijk laten voeden, om geestelijk goed te kunnen blijven leven. En juist dat kan steeds weer opnieuw ieder weekend in de H. Mis. En weet we zijn open, open voor iedereen, wat ook je achtergrond is. Bij God zijn we allemaal welkom.
VOORAANKONDIGING
Vanwege de 1e Communie van Tienray en Swolgen samen op zondag 26 mei, komen de reguliere H. Missen in dat weekend in deze parochies te vervallen. Er zal dus op zaterdag 25 mei geen H. Mis zijn in Tienray en op zondag 26 mei geen H. Mis zijn in Swolgen. Houdt u hier alvast rekening mee.

 

Pastoor R. Verheggen